Jak být rockovou hvězdou … a nezemřít přitom hlady

Zdroj: blog Rogera Mookinga


Znáte to, když jste rocková hvězda a je to tak hrozně obtížné se správně stravovat, když zrovna jedete turné? Dobře… hádám, že tenhle pocit asi neznáte, nicméně myslím, že Sebastien o tom ví své a celkem dobře to vysvětlil během rozhovoru s Rogerem Mookingem. Tady si můžete přečíst překlad tohoto chutného interview:

Co je nejlepší si koupit k jídlu, když zastavíte na odpočivadle?

To vždycky záleží na tom, jaký máte hlad. Když máš štěstí a je to ten typ odpočivadla, kde prodávají snídani, dej si ji. Jsou tučné a těžké, ale dobře chutnají. Drž se ale dál od předem zabalených sendvičů. Mohou vypadat a cítit skvěle, ale ve skutečnosti takové nejsou.

Co jíš na letišti?

Vždycky by sis měl dát místní specialitu, například sushi v Japonsku nebo těstoviny v Itálii.

Jaké je nejlepší jídlo na vyrovnání se s časovými pásmy?

Jakékoliv dobré jídlo, co tam mají. Rád restartuju svůj systém hamburgery nebo špagetami.

Radši vystupuju s prázdným žaludkem. Jíš před koncertem? Jestli ano, jak dlouho před ním?

Snažím se jít alespoň několik hodin před tím, než jdu na pódium. Však víš co se stává, když jíš příliš krátkou dobu před koncertem…

Co obvykle jíš poté, co příjdeš z jeviště?

Rozhodně něco lehkého! Ovoce nebo oříšky nebo něco takového. Samozřejmě je v šatně vždycky pizza, ale nejsem zrovna moc fanouškem tučného jídla pozdě v noci.

Jak si představuješ dobrý catering v zákulisí a na jaký si nejvíce pamatuješ?

Teplé jídlo a dobrá polévka udělají hodně. Mám strašně rád polévky. Na našem posledním kanadském turné se stalo něco zajímavého: měli jsme fajitas čtyři dny za sebou. Všechny haly, kde jsme vystupovali dostaly stejný nápad a nezkontrolovali mezi sebou, co jsme jedli předchozí den.

Jaká je tvá oblíbená země pro cestování za jídlem?

Rozhodně Japonsko. Mají tam hrozně moc pokrmů z čerstvých ryb. Nemůžu si tam na nic stěžovat s těmi jejich rybami a zeleným čajem. Ale Itálie je na druhém místě. Nejlepší těstoviny na světě.

Jaké bylo tvoje nejoblíbenější domácí jídlo, když jsi vyrůstal?

Jako dítě jsem jedl jenom špagety. To a taky sendvič s arašídovým máslem a džemem. Byl jsem tvrdohlavý dítě.

Kdyby sis musel vybral, jaký fast food by sis vybral?

Subway nebo Dagwoods. Alespoň mě z toho nebolí břicho.

Co nesmí chybět v tourbuse?

Pečivo a arašídové máslo ke snídani. Pak je to všechno jenom o pivu, vodce a víně. Musíme se k našim hostům chovat správně.